Köylerin sosyal dokusu değişiyor
ACAR-GİS Harita Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Acar, arazi çalışmalarında yaptıkları toplulaştırma çalışmalarına ilişkin Yeni Şafak'a bilgiler paylaştı. Müslüm Acar, çalışma ile kırsal kesimin refah seviyesinde artışlar yaşandığını ifade etti.
MEHMET SAFA CANAT - HASAN CANAT / İSTANBUL

ACAR-GİS Harita Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Acar, toprak toplulaştırma projeleri sayesinde kırsal kesimde yaşayan insanların refah seviyesinin arttığını ve köylerin sosyal dokusunun değiştiğini söyledi.Türkiye'de tarım politikalarının istikrarlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden ACAR-GİS Harita Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Acar tarım arazi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

TARIMDA DOĞRU POLİTİKA

Müslüm Acar ülkemizde uygulanan tarım politikalarını başarılı bulduklarını söyledi. Arazi toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Acar "Çalışma çok kapsamlı teknik bir organizasyondur. Birçok teknik mühendislik disiplininin yanı sıra psikologların ve sosyologların da bu organizasyonda yer alması gerekmektedir" dedi. Kırsal kesimde toplulaştırma yaparken aslında kırsal kesimde yaşayan ailelerin yaşam şekillerinin de değiştiğini anlatan Acar, "Tarım arazilerinin bulunduğu köylerin sosyal dokusu değişiyor. Çünkü insanların ekonomik anlamda refah seviyeleri yükseldiği zaman sosyal alışkanlıkları da değişiyor" dedi.

DEVLET DENETİMİ ŞART

Türkiye'deki atıl tarım arazilerinden de bahseden Acar, "Türkiye'de miras yoluyla bölünmüş hatta tarım yapılamayan birçok arazi mevcuttur. Bu atıl tarım arazilerinin ülke ekonomisine hiçbir katkısı yoktur. Tarım arazilerine değer kazandırırken tarımla uğraşan insanlara yasal olarak güvence verebilmeliyiz" dedi.

UYARI: YUKARIDAKİ RÖPORTAJ SADECE MEDYA ÇALIŞMASIDIR. ERCİYES GRUP OLARAK BU ŞİRKETLE HİÇBİR TİCARİ BAĞIMIZ YOKTUR.